Voor oplossingen tegen Coli en Klebsiella moet u bij Comfortmix zijn.

Door de combinatie van vochtige lucht en relatief hogere tempraturen worden we de laatste tijd geconfronteerd met veel uitbraken van coli en klebsiella uierontstekingen. Meestal komen deze besmettingen vanuit de boxen, maar het kan ook komen van het onder de bomen liggen in een weiland. Wij hebben de laatste jaren erg veel ervaring opgedaan in het bestrijden van coli en klebsiella bacteriƫn in de ligboxen bij de koeien. Wij maken voor elke veehouder een plan op maat, waarbij we er rekening mee houden dat het makkelijk in de werkwijze van de veehouder moet passen. Alleen als het makkelijk in te passen is in de werkwijze wordt het door de veehouder ook gedaan en zien we vrijwel altijd zeer snel resultaat. In ruim 90% van de gevallen is de veehouder van de coli en/of klebsiella besmettingen af. Onze werkwijze werkt wel echt alleen voor omgevingskiemen en dan met name op coli en klebsiella.

Ook met de streptococcus uberis zien wij de laatste tijd duidelijk meer problemen. Helaas is kalk en pH verhoging minder effectief op uberis. Vaak komt uberis wel uit het strooisel, maar het kan ook goed koegebonden zijn. Bij uberis is het vaak goed om tijdelijk te wisselen van strooisel. Even een heel ander soort stooisel in de ligbox wil vaak nog wel eens helpen, maar de resultaten zijn wisselend.

Heeft u problemen met Staphylococcus aureus of andere koe gebonden bacteriƫn dan doet de kalk of pH verhoging niets. Vaak moet je het dan meer bij de melkwinning zoeken.

Wilt u meer willen weten van onze werkwijze en welke methode bij u zou passen kunt u uiteraard altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook is het mogelijk om u vrijblijvend een keer te bezoeken en te laten zijn welke producten mogelijk bij u zouden kunnen passen. U kunt ons bereiken op tel: 0575-450862 of kijk op onze website www.comfortmix.nl.